Weetjes agressie honden

Weetjes agressie honden

Er bestaan verschillende soorten agressie namelijk:

  • angst agressie, door angst
  • bezittingsagressie, door voer, speeltje
  • territoriale agressie, door eigen terrein, huis, tuin, eigenaar
  • redirection agressie, agressie is op iets anders gericht maar verplaatst zich naar b.v. eigenaar
  • dominantie agressie, hoger op de ladder willen komen

Wat is dominantie? Toestand dat iets of iemand meer invloed of macht heeft dan de rest. De macht of het recht om een ander een order te geven of het maken van beslissingen.Dominante handelingen worden alleen in relatie toegepast wat zoveel betekent dat een hond niet dominant is maar inzet waar hij het nodig acht.

Signalen die horen bij dominantie zijn: aanstaren,oren hoog en naar voren,opgetrokken lip,naar voren leunen. Dominante handelingen zijn: hangen boven een andere hond (of de baas, ga maar eens plat op de grond liggen en kijk wat uw hond doet,gaat hij er naast liggen, gaat hij op u liggen en wil hij spelen of gaat hij over u heen staan) poot of kop op de rug of hals van de andere hond leggen, van plaats afduwen bijvoorbeeld bij de drinkbak, vastpinnen, dus de hond die op de grond ligt daar ook houden, corrigeren door te happen, omklemmen (kan ook het been van de mens zijn) omver lopen expres, over de snuit van de andere hond bijten, de weg versperren bijvoorbeeld voor een deur waar u doorheen wilt.

Deze gedragingen/ handelingen laat de hond zien omdat hij de leider wil zijn. Hij wil zogenaamd klimmen op de ladder, hij zegt wat hij wil en er is geen probleem als de mens of andere honden doen wat hij wil.