Zita mijn jongste hond en ik

Fijn dat u onze hondenschool heeft gevonden.

Ik ben Colette v.d.Vleuten eigenaresse en instructrice van Hondenschool Doggies. Ik kan wel zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Opgegroeid tussen en met honden was ik al van jongs af aan gepassioneerd met honden bezig. Vanaf 4 jarige leeftijd eerst met mijn 1e eigen hondje daarna volgden er nog velen. Ook opvanghonden vonden bij ons een plekje om zich weer helemaal thuis te voelen. Momenteel heb ik 2 lieve Lagotti (Lagotto Romagnolo) , Zita en Roosje. Senna is helaas op 12,5 jarige leeftijd overleden. Zij was de inspiratie achter alles. 

Mijn eigen honden Lagotti Senna en Zita

Na de Kynologische kennis van de Raad van Beheer gedaan te hebben heb ik me verder gespecialiseerd en heb ik de instructeurs opleiding gevolgd bij de Martin Gaus academie Lelystad & Annorlunda Campus Barneveld. In de tussentijd heb ik geruime tijd op verschillende hondenscholen les gegeven en zo praktijkervaring opgedaan.

Om steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten en trainingstechnieken volg ik regelmatig lezingen en workshops. Ook de specialisatiecursus Hondengedrag heb ik gevolgd. Ook cursussen omtrent hondenvoeding , verzorging en gezondheid zijn gevolgd. Ik blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door vakbladen en literatuur omtrent hondengedrag en gedegen en relevante onderzoeken. Ik heb de opleiding tot therapiehondenbegeleider met succes afgerond. En bij Annorlunda Campus afgelopen jaren (2019), om meer recente onderzoeken te kunnen toetsen en nieuwe inzichten te hanteren. Ook de HBO opleiding tot volleerd gedragstherapeut. Een gedegen opleiding die 4 jaar duurt.

Zita en Roosje

Daarnaast werk ik nauw samen met verschillende dierenartsen omtrent gezondheid en met de dierenspeciaalzaak voor vragen over huisvesting, trainingsartikelen en verzorging. Ik heb een netwerk van goede pensions en trimsters. Ook is er een samenwerkingsverband met een diervoederfabrikant waar ik terecht kan voor specifieke vragen over voeding.

Go with the pro!

Kies dus voor kwaliteit en competentie. Een professional is kynologisch onderlegd, heeft een gedegen opleiding succesvol afgerond en legt al zijn ziel en zaligheid in het begeleiden van honden en hun eigenaars.

Bij ons zit u dus goed!

Er wordt geluisterd naar persoonlijke ontwikkelingen en naar de voortgang van de trainingen thuis. Daarna wordt er een gedegen persoonlijk advies gegeven wat toegespitst is op uw eigen situatie en uw hond. Bij ons geen 13 in een dozijn maar training met voldoende aandacht voor iedere combinatie.

Ik probeer het beste in baasjes en hun trouwe viervoeters naar boven te halen.

Daarom zie ik u graag terug om op een positieve manier met uw hond te trainen.

Bij ons staat kwaliteit maar ook samenwerking en persoonlijk advies hoog in het vaandel!

Men moet een team vormen samen met de hond om het beste resultaat te behalen. Begrijpen van uw hond is dan ook de rode draad die door de training loopt.

Ik nodig u uit om door de verschillende menu’s te lopen om te zien wat wij te bieden hebben.

Tot ziens groetjes Colette.