Honden Doe Dag 30 mei van 10.00-16.00u

Honden Doe Dag 30 mei van 10.00-16.00u


PROGRAMMA
                                                                             

10.00 – 11.00:                                                                         

Workshop Treiball verzorgd door Hondenschool Doggies.

Ervaar zelf hoe het is om samen te werken met je hond op een leuke manier.

10.00 – 12.00 :                                                                                    

Hondenfotograaf. Maak een grappige, leuke of lieve foto van jullie samen.

11.00 – 11.30:
Demonstratie Dogfrisbee  ‘Amazing Frisbee Dogs’

11.30 – 12.00:
Workshop verzorgd door ‘Amazing Frisbee Dogs’

Ervaar zelf wat Dogfrisbee is!

11.00 – 12.30:                                                                                      

Dierenarts aanwezig voor een gratis gezondheidscheck.

13.00 – 14.00:
Snuffelen aan behendigheid, puzzelen in de speel-o-theek.

14.00- 16.00:                                                                                      

Hondenfotograaf. Maak een grappige, leuke of lieve foto van jullie samen.

14.00 – 15.00:
Workshop Hoopers verzorgd door Hondenschool Doggies. Ervaar zelf hoe het is om samen te werken met je hond op een leuke manier.

15.00 – 15.30:
Demonstratie Dogfrisbee  ‘Amazing Frisbee Dogs’

15.30 – 16.00:                                                                        

Workshop verzorgd door ‘Amazing Frisbee Dogs’. Ervaar zelf wat Dogfrisbee is!

Wat was het leuk vorig jaar! Daarom organiseren Hondenschool Doggies en Smulders Diervoeders voor de 2e keer de Honden Doe Dag. Zoekt u een leuke manier om met uw hond bezig te zijn? Wij nodigen u van harte uit om GRATIS deel te nemen aan de Honden doe dag. We hebben wederom een leuk en gevarieerd programma voor u samengesteld: een hondenkermis, puzzelen in de speel-o-theek, workshop Hoopers, workshop Treiball, een hondenfotograaf, gratis gezondheidscheck door dierenartsenpraktijk Aadal en een demonstratie én workshop Dogfrisbee. Wilt u liever een kijkje komen nemen zonder deel te nemen? Ook dan bent u van harte welkom!I

hoopers-hindernissen 

Hoopers is dé nieuwe hondensport in Nederland. Oorspronkelijk komt deze vorm van hondensport uit Amerika. Daar is het ontwikkeld voor honden die nog niet aan Agility (Behendigheid) mee kunnen doen omdat ze te jong zijn of voor de honden die te oud zijn en de lichamelijke belasting niet meer aan kunnen. Ook in Duitsland en Zwitserland wordt al veel gedaan met deze sport. In Nederland is het nu helemaal in opkomst.

Uiteindelijk is Hoopers nu een leuke, nieuwe en volwaardige opzichzelfstaande hondensport geworden en volop in ontwikkeling.

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel elke hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke handler kan dit doen.

Van de hond wordt veel denkwerk verwacht, maar ook fysieke uitdaging. Van de handler wordt ook veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt. En dat betekent dat ook mensen met een lichamelijke beperking toch een hele leuke actieve sport kunnen beoefenen samen met hun hond(en).

Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep.Het bevordert de samenwerking en binding met de handler.

  • Het brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook nadenkt.
  • De handler wordt bewuster van de eigen lichaamstaal.
  • Het kan dienen als voorbereiding op een andere sport.
  • Honden die fysiek minder belastbaar zijn, kunnen alsnog een leuke sport beoefenen.

De hindernissen bij Hoopers zijn allemaal laag bij de grond om de belasting voor de hond zo minimaal mogelijk te houden. Er wordt gewerkt met Hoopers, tonnen en tunnels. De hond springt dus niet en er zijn geen hoogte hindernissen in deze sport aanwezig. De lijnen die de hond loopt zijn vloeiend, dus zonder scherpe draaibewegingen.

  • Hoopers: Halfronde poortjes waar de hond onderdoor loopt.
  • Tunnels: Er worden tunnels van diverse afmetingen gebruikt waar de hond doorheen loopt.
  • Tonnen: Obstakels waar de hond omheen loopt.

Het aanleren van de oefeningen gebeurt ‘drukvrij’. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft.

Uiteindelijk kan de hond een parcours zelfstandig afleggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler, die daarbij op 1 plek blijft staan en dus niet hoeft mee te rennen en zelfs niet hoeft mee te lopen.

Uitleg Treiball; Treiball website

Treiball (letterllijke vertaling= drijfbal) is een sport die door een nederlander is bedacht woonachtig in Duitsland. De sport is voor alle leeftijden en rassen geschikt en daardoor heel laagdrempelig. Fysiek weinig belastend en dus ook voor alle baasjes geschikt mits baas en hond met plezier samen willen werken!

Het is de bedoeling dat de hond 1, ( en op den duur) 2 of meer ballen (het doel is maximaal 8 ballen) naar een doel brengt met zijn neus of schouders. Daarvoor moet de baas veel geduld op kunnen brengen en de hond stap voor stap aan leren om op grotere afstand te gaan werken.

Wat heb je nodig, gymnastiekballen, eventueel clicker, veel voertjes en  / of speeltje, en een lange lijn van 5m.

Bedenk dat het tijd kost om treiball aan te leren. De weg naar het doel moet leuk zijn en blijven. Er zijn verschillende spelvarianten en dus wordt het nooit saai maar juist afwisselend en boeiend.

 Uitleg Dogfrisbee ;

Dogfrisbee is een geweldig leuke en actieve hondensport. Een hondensport, komende uit Amerika en 15 jaar geleden naar Nederland gehaald. Dogfrisbee is upcoming in Europa en wordt zowel recreatief als wedstrijdmatig beoefend.

Het leuke van dogfrisbee is, dat je deze coole sport overal kunt bedrijven met je hond! Overal… mits u de veiligheidsnormen in acht neemt. In een park, voetbalveld of stuk gras voor het huis, op vakantie aan het strand, kortom een heel leuk spel voor hond en baas! U hoeft geen dure toestellen te kopen om te oefenen, enkel een paar professionele frisbees en “u kunt al aan de gang met de hond”.  Heel belangrijk is de techniek van de frisbees werpen, immers een goede worp is een goede en veilige catch door de hond! Tijdens de lessen wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de techniek van het werpen met de frisbees, zowel zonder hond als met de hond.

Vervolgens is dogfrisbee een geweldige manier om de algemene conditie van de hond optimaal te houden. Het is een explosieve en krachtsport met heel veel afwisseling.  U kunt uw creativiteit er in kwijt en de hond hoeft zich nooit te vervelen. Het is een groot plezier voor twee en het schept een goede band tussen hond en baas.

Uw hond zal minder behoefte hebben aan het slopen van uw meubilair, immers hij/zij wordt voldoende geestelijk en lichamelijk geprikkeld door dogfrisbee.

Voor onzekere honden is dogfrisbee een uitstekende manier om zekerder te worden, immers iedere catch door de hond wordt als een succes ervaren! Gedragsdeskundige gebruiken dogfrisbee als onderdeel om te gebruiken bij probleemhonden.

Ben je enthousiast geworden schrijf je snel in via info@hondenschooldoggies.nl