Gedragstherapeut

Om jullie en jullie honden zo goed mogelijk te helpen heb ik de opleiding tot gedragstherapeut voor honden gedaan. Dit is een 4 jarige HBO opleiding.

Deze opleiding is bedoeld om gedragsdiagnoses en analyses te maken voor probleemgedrag bij honden. Denk daarbij ook aan mogelijk meerdere onderliggende problemen.

Als laatste wordt hiervoor dan een behandelplan gemaakt.

U kunt denken aan :

  • verlatingsangst,
  • angst-agressie,
  • fobieën,
  • voerbaknijd,
  • bijt-incidenten 
  • Maar ook ongehoorzaam zijn, 
  • (overmatig)blaffen,
  • grommen naar andere honden of mensen.

De problemen kunnen in een vroeg stadium al opgemerkt en aangepakt worden. Zodat het probleemgedrag niet verergerd en de veiligheid en of het welzijn van de hond en eigenaar niet verder in het gedrang komt.

Indien u tegen een bepaald probleem aanloopt, hoe klein ook(hoe eerder, hoe beter) trek aan de bel! Mail je vraag en dan kijken we samen wat er aan te doen is. Er wordt geen advies gegeven zonder dat de hond beoordeeld is. Het is daarom ook niet mogelijk telefonisch advies te vragen. In sommige gevallen kan een video wel uitkomst bieden. Dit wordt dan met u besproken.

Inhoud gedragstherapie traject:

1.Voorbereiding d.m.v. een intake vragenlijst digitaal (uiterlijk 2 dagen voor het intakegesprek in te vullen en terug te mailen door de klant, anders kan het intakegesprek niet plaats vinden). Soms is het nodig vooraf enkele observaties te doen m.b.v. filmmateriaal.

2. intakegesprek / consult van 1,5 uur aan huis, risico inventarisatie

3. Het vaststellen van de gedragsdiagnose, analyse en behandelplan. Het opstellen van een behandelplan is exclusief training op de hondenschool of aan huis en indien gewenst met of zonder prognose. Deze krijgt u in een schriftelijk verslag, digitaal toegestuurd.

Indien nodig overleg met uw dierenarts en er wordt bij goedkeuring van de klant een verslag van mijn bevindingen aan uw dierenarts gemaild.

Telefonische en/of mail nazorg/begeleiding gedurende 3 maanden indien gewenst.

4. management, ondersteuning(eventueel medicatie) en training.

Indien u kiest voor dit traject zijn de onderdelen 1 t/m 3 inclusief. Dit gedeelte neemt 2 tot 3 weken in beslag.

Kortom 1  t/m 3 is een pakketprijs. Richtprijs is €175,-

U dient ten alle tijden de betaling over te maken op het bankrekeningnummer vooraf aan het intake gesprek. Indien de betaling niet op tijd binnen is, kan het intake gesprek niet door gaan.

Tijdens de intake wordt besproken welke onderdelen van punt 4 geadviseerd worden en welke kosten dat met zich mee brengt.

Punt 4 privé training: prijs €45,- op de hondenschool, €55,= training op locatie of aan huis.

Punt 4 is afhankelijk van de onderdelen en hier wordt een persoonlijk financieel plan voor gemaakt.

Prijzen worden hier niet specifiek vermeld omdat elk traject anders is. Specifieke wensen en mogelijkheden zorgen voor een persoonlijk financieel plan. Dit omvat al hetgeen wat in punten hierboven is aangegeven. Exclusief training en vervolgconsulten. De bedragen zijn inclusief btw, exclusief eventuele reiskosten. Vergoeding vaak gedeeltelijk door verzekering. Als u verzekerd bent bij dierverzekeraars , worden de kosten afhankelijk van uw polis, geheel of gedeeltelijk, vergoed. Dierverzekeraars die gedragstherapie in hun (aanvullend) pakket hebben zijn Petplan, Ohra, Inshared of de Hema.

Op de hondenschool kunnen deze problemen niet aangepakt worden. De hondenschool is bedoeld voor honden die redelijk tot goed in een groep functioneren en de les kunnen volgen. Ook voor of na de les zijn (grotere)problemen niet bespreekbaar. Niet omdat ik dat niet wil maar omdat daar de tijd niet voor is en ik geen afbreuk aan de professionaliteit wil doen!

Kortom, wilt u meer informatie over wat ik kan doen om u te helpen neem contact op via mail of telefoon.

Graag tot ziens Colette vd Vleuten