• Dinsdag 18.30u
 • Woensdag 18.30u

Wat is detectie?

Detectiewerk is een vorm van neuswerk. De hond wordt getraind om een specifieke geur te zoeken en verwijzen in een bepaalde ruimte. Detectiesport is gebaseerd op de manier waarop drugs- en explosievenhonden worden getraind. Als particulier trainen we meestal op huis-tuin & keuken geuren zoals kattenkruid, koffie of kruidnagel.

Je werkt hierbij intensief samen met je hond en daardoor leer je tijdens detectietraining veel over hoe je je hond kan motiveren en trainen. Jij vertelt namelijk waar je hond kan gaan zoeken en op welke manier. Daarna gaat de hond zelfstandig aan de slag, signaleert de geur en laat jou weten waar het ligt. Jullie hebben elkaar dus nodig voor het uitvoeren van een goede zoeking. 

Bij de snuffelwand

Detectiewerk is een leuke, leerzame en intensieve manier om honden mentaal aan het werk te zetten. Het heeft een positief effect op het zelfvertrouwen, de zelfstandigheid en het doorzettingsvermogen van de hond.

Er zijn geen minimale eisen voor de beginnerscursus aan leeftijd / ras/ gehoorzaamheid. Er wordt om de beurt gewerkt dus ook honden die niet met andere honden overweg kunnen, kunnen gewoon deelnemen. Een eis is wel dat de honden die niet aan de beurt zijn, kunnen wachten in de auto.

Als je hond niet aan de beurt is, is het de bedoeling dat hij in de auto blijft. Je hond kan dan uitrusten tot de volgende zoekbeurt. Werken met de neus is voor een hond zeer vermoeiend. Een half uurtje detectie is voor een hond even vermoeiend als een uitgebreide wandeling. Je bent dus elke les ongeveer 3x aan de beurt. De overige tijd kijk je mee naar je mede cursisten waar ook veel van te leren valt. De instructeur legt steeds veel uit over lichaamstaal e.d.

De detectielessen worden in het begin gegeven op de hondenschool, maar naarmate het niveau van de hond vordert gaan we ook op andere locaties aan de slag.

Aanmelden?

  Indien u onderstaand formulier invult gaat u akkoord met onze prijzen, voorwaarden en privacy policy.

  Uw naam (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Uw email (verplicht)

  Naam van de hond

  Ras

  Geslacht

  ReuTeef

  Hoe bent u bij ons terecht gekomen?

  FacebookGooglewebsiteKennissen/ vrienden / familie

  Uw bericht

  Ik accepteer de prijzen, voorwaarden en privacy policy (verplicht)