Instructeurs HS DOGGIES

juli 22, 2020 – Nieuws

Het wordt hoog tijd onze instructeurs aan u voor te stellen.

Marcel Nijland Speurinstructeur

“Zoals veel mensen die van dieren hun beroep gemaakt hebben ben ik vanaf mijn vroege jeugd met dieren bezig. Vanaf mijn tiende jaar waren dat voornamelijk honden, eigen honden, honden van de buren, allerlei honden.

In al die jaren heb ik me uitgebreid bezig gehouden met het trainen van honden voor verschillende sporten, zoals behendigheid, G&G, flyball, speurhonden, politiehonden en zelfs een lawinehond.

Daarnaast heb ik in totaal bijna3000 honden met gedragsproblemen in mijn praktijk gehad. Door deze ervaring ben ik goed in staat om aan u uit te leggen wat de mogelijkheden zijn met uw hond en in combinatie met u als eigenaar. Deze combinatie van u en uw hond is altijd belangrijk om tot een goed resultaat te komen.

Onze trainingsfilosofie is dat het trainen van honden leuk en positief moet verlopen waarbij het trainingsproces centraal staat. Als je als eigenaar het spel in de training ziet en de communicatie met je hond centraal stelt, wordt trainen leuk. Trainen is ook een systematisch proces waarvoor kennis en vaardigheid noodzakelijk zijn. Systematisch trainen leidt tot een gewenst resultaat. We helpen jullie graag om de training leuk en planmatig te laten verlopen en je doelstellingen te behalen.

Het verspreiden van kennis is een belangrijke drijfveer voor mij. Daarom schrijf ik en geef ik workshops. Honden zijn tenslotte ontzettend leuk en het is zonde als er in hun toch wel korte leven dingen onnodig misgaan”.

Marja Weusten Theorielessen

“Hallo, mijn naam is Marja Weusten en dit is onze hond, Grace.
Mijn hele leven heb ik honden, in soorten en maten als gezelschap.
Alle opgedane praktische en via opleidingen verkregen kennis, deel ik heel graag bij Hondenschool Doggies.
Tot ziens, groetjes”.

“Marja is van oorsprong docent en weet met veel passie en kennis de theorie over te brengen”.

Michelle Spierings Puppyinstructeur en invalkracht

“Mijn naam is Michelle Spierings ik ben 33 jaar oud en werk inmiddels alweer 4 jaar bij Doggies. Honden zijn fantastische beesten waar je veel energie uit kunt halen. Ik vind het erg leuk om de baasjes te leren hoe ze hun hond moeten ‘lezen’. Uiteindelijk ligt daar de basis voor het succes!”

Kim Stacey All round instructeur , Puppy en Basis

´Hi Allemaal, mijn naam is Kim Stacey en honden hebben altijd al een grote rol in mijn leven gehad. Ik ben opgegroeid met Herders en heb nu een Duitse Herder van bijna 12 jaar.

Het gedrag van honden heb ik altijd interessant gevonden, waardoor ik opzoek ben gegaan naar verdieping. Zo ben ik in het bezit van ’t Besluit honden en katten, heb ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij O&O bijna voltooid en ben ,met veel plezier, in mijn vrije tijd hondenfotograaf. Daarnaast vind ik het van belang om mezelf te blijven ontwikkelen en volg regelmatig hond gerelateerde cursussen en workshops.

Het is belangrijk dat baasjes en honden samen een goede band hebben en tijdens de lessen ondersteun ik u daarbij. Dit is het fijnste met een positieve methode en een goede sfeer op het veld. Op maandagavond en zaterdagochtend verwelkom ik u graag tijdens de puppycursus of basiscursus en daarmee maken we samen een goede eerste stap in de relatie tussen u en uw hond.‘ 

Els Smet Balans & coördinatie instructeur

Mijn naam is Els Smet en dieren hebben altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Hierdoor heb ik na de opleiding fysiotherapie de opleiding dierfysiotherapie met succes afgerond. Hierbij kan je denken aan honden met orthopedische of neurologische klachten, sportproblematiek, oudere honden of revalidatie na een operatie.

Met de 8 weken cursus balans en coördinatie leert je hond verschillende belangrijke vaardigheden om blessures te voorkomen. Naast verbeterde balans en coördinatie oefenen we zodat je hond ook een beter lichaamsbewustzijn krijgt, betere rompstabiliteit en kracht in de kleinere spiergroepen. Ook leer je kijken naar hoe je hond beweegt en of er sprake is van compensatiegedrag. Natuurlijk is het ook een leuke manier om samen met je hond iets nieuws te leren.

Diana Verhagen Flyball instructeur

Mijn naam is Diane Verhagen en sinds 1994 in de ban van Flyball. Begonnen met mijn eerste hond Mikey, een Jack Russel, bij de KC Culemborg. De eerste jaren nam ik met Mikey en later mijn Weimaraner Mister, deel aan trainingen en wedstrijden. Na een aantal jaren als cursist en deelnemer werd ik Flyball Instructeur, Coach, Commissielid en Scheidsrechter. Verder maak ik deel uit van het promotieteam en ben ik docent van de Opleiding tot Flyball Instructeur onder de Raad van Beheer.

Diane heeft jaren op hoog niveau meegedaan in de Nederlandse competitie. Sinds 2017 is zij FCI Flyball gedelegeerde en was lijnrechter op het WK Flyball in Frankrijk. Ze heeft meerdere seminars gevolgd en traint met haar eigen hond in België.