Gedragstherapeut I.O.

Om jullie en jullie honden zo goed mogelijk te helpen ben ik in 2019 gestart met de opleiding tot gedragstherapeut voor honden. Dit is een 4 jarige HBO opleiding.

Deze opleiding is bedoeld om gedragsanalyses te maken voor probleemgedrag bij honden. Ook wordt er aandacht besteed aan onderscheid maken, denk daarbij aan meerdere onderliggende problemen. Als laatste wordt hiervoor dan een behandelplan gemaakt. U kunt denken aan verlatingsangst, angst-agressie, fobieën, voerbaknijd, bijt-incidenten enz. Maar ook ongehoorzaam zijn, (overmatig)blaffen, grommen naar andere honden of mensen.

De problemen kunnen in een vroeg stadium al opgemerkt en aangepakt worden. Zodat het probleemgedrag niet verergerd en de veiligheid en of het welzijn van de hond en eigenaar niet verder in het gedrang komt.

Indien u tegen een bepaald probleem aanloopt, hoe klein ook(hoe eerder, hoe beter) trek aan de bel! Mail je vraag en dan kijken we samen wat er aan te doen is.

Soms is een enkel huisbezoek voldoende, soms is er een analyse en een behandelplan nodig. En vaak kan met training (individueel) veel bereikt worden of misschien heeft u het hele pakket nodig…..

Ook hier geldt weer, net als op de hondenschool;

Bij ons staat kwaliteit maar ook samenwerking en persoonlijk advies hoog in het vaandel!

Men moet een team vormen samen met de hond om het beste resultaat te behalen. Begrijpen van uw hond is dan ook de rode draad die door de hondenschool loopt.

Inhoud gedragstherapie traject:

  • Voorbereiding d.m.v. een digitale vragenlijst. Deze krijgt u via de mail. Soms is het nodig vooraf enkele observaties te doen m.b.v. filmmateriaal.
  • Een 1e gedragsconsult aan huis van 1,5 uur.
  • Het vaststellen van de diagnose, het opstellen van een behandelplan inclusief of exclusief training op de hondenschool of aan huis en een prognose. Deze krijgt u in een schriftelijk verslag toegestuurd.
  • Indien nodig overleg met uw dierenarts en er wordt bij goedkeuring een verslag van mijn bevindingen aan uw dierenarts gemaild.
  • Telefonische en/of mail nazorg/begeleiding gedurende 3 maanden indien gewenst.

Op de hondenschool kunnen deze problemen niet aangepakt worden. De hondenschool is bedoeld voor honden die redelijk tot goed in een groep functioneren en de les kunnen volgen. Ook voor of na de les zijn (grotere)problemen niet bespreekbaar. Niet omdat ik dat niet wil maar omdat daar de tijd niet voor is en ik geen afbreuk aan de professionaliteit wil doen!

Omdat mijn opleiding nog niet volledig afgerond is (theoretische gedeelte wel) en de stage bij een gediplomeerde gedragstherapeut nog moet afronden, kan ik u een gereduceerde prijs aanbieden.

Wees gerust er kijkt altijd een gediplomeerde gedragstherapeut mee als supervisie. Kortom 2 voor de prijs van 1 😉

Prijzen worden hier niet vermeld omdat elk traject anders is. Specifieke wensen en mogelijkheden zorgen voor een persoonlijk financieel plan. Richtprijs per traject €150,- Dit omvat al hetgeen wat in punten hierboven is aangegeven. Exclusief training en vervolgconsulten. De bedragen zijn inclusief btw, exclusief eventuele reiskosten. (vergoeding vaak gedeeltelijk door verzekering indien gecertificeerd).

Kortom, wilt u meer informatie over wat ik kan doen om u te helpen neem contact op via mail of telefoon.