Dogfrisbee

Lesdagen en tijden: Donderdagavond 19.30-20.30u

 

Door trainer Hans de Rooij van Amazing Frisbee Dogs

Trainer Brabant

Samen met Spike vorm ik een team.
Spike is een 9-jarige kruising Engelse Springer Spaniel x Australian Shepherd.
Inmiddels frisbeeën wij 8 jaar waarvan 6 jaar met veel plezier bij Amazing Frisbee Dogs.

Dogfrisbee is een geweldig leuke en actieve hondensport. Een hondensport, komende uit Amerika en 20 jaar geleden door Renate den Haan en Frans van Roij naar Nederland gehaald. Dogfrisbee is upcoming in Europa en wordt zowel recreatief als wedstrijdmatig beoefend.

Het leuke van dogfrisbee is, dat je deze coole sport overal kunt bedrijven met je hond! Overal… mits u de veiligheidsnormen in acht neemt. In een park, voetbalveld of stuk gras voor het huis, op vakantie aan het strand, kortom een heel leuk spel voor hond en baas! U hoeft geen dure toestellen te kopen om te oefenen, enkel een paar professionele frisbees en “u kunt al aan de gang met de hond”.  Heel belangrijk is de techniek van de frisbees werpen, immers een goede worp is een goede en veilige catch door de hond! Tijdens de lessen wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de techniek van het werpen met de frisbees, zowel zonder hond als met de hond.

Vervolgens is dogfrisbee een geweldige manier om de algemene conditie van de hond optimaal te houden. Het is een explosieve en krachtsport met heel veel afwisseling.  U kunt uw creativiteit er in kwijt en de hond hoeft zich nooit te vervelen. Het is een groot plezier voor twee en het schept een goede band tussen hond en baas.

Uw hond zal minder behoefte hebben aan het slopen van uw meubilair, immers hij/zij wordt voldoende geestelijk en lichamelijk geprikkeld door dogfrisbee.

Voor onzekere honden is dogfrisbee een uitstekende manier om zekerder te worden, immers iedere catch door de hond wordt als een succes ervaren! Gedragsdeskundige gebruiken dogfrisbee als onderdeel om te gebruiken bij probleemhonden.

Uw naam (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw email (verplicht)

Naam van de hond

Ras

Geslacht

ReuTeef

Cursus

Hoe bent u bij ons terecht gekomen?

FacebookGooglewebsiteKennissen/ vrienden / familie

Uw bericht

Ik accepteer de voorwaarden (verplicht)

Uw mail / aanmelding wordt ook doorgestuurd naar Amazing Frisbee Dogs.